Vuodenaikojen vaihtelu ihonhoidossa

Hellurei! Mitäpä kuuluu sulle ja sun iholle näin muutaman viikon jälkeen kesäkauden päättymisestä? Nyt voidaan nimittäin alkaa keskustelemaan syysihonhoidosta!

Huomaatko sä selkeetä eroa iholla vuodenaikojen välillä? Oon itse töissä huomannut, että kesän loppuvaiheessa/alkusyksystä monella ihonpinta on hyvin karhea, kuorimainen, pintakuiva, eloton ja pientä epämääräistä epäpuhtautta on saattanut muodostua. Vaikka kesälook on usein huoleton, hengittävä, meikittömämpi ja heleä, niin jotenkin syksyllä tulee olo, että on tarvetta pienelle freesaukselle. Syksy nyt on usein muutenkin uudistumisen aikaa, palataan rytmeihin ja arkeen kunnolla kiinni ja saadaan elämä kesän jäljiltä järjestykseen. Samalla tavalla iho tarvitsee myös syyshuoltoa!

Luontaisesti meissä ihmisissä muuttuu sisällä pienesti aina jokin, kun vuodenaika vaihtuu. Toisilla se tuntuu enemmän, kuin jollakin toisella. Hormonitoiminta, rytmit, rutiinit, elämäntavat, mieliala jne…

Tunnustele, katsele ja kuuntele ihoasi nyt pienen hetken. Tarvitseeko se kenties detoxia, intensiivistä kosteutusta, kirkastusta, rauhoitusta vai kenties kaikkea tätä?

Suosittelen käymään kasvohoidossa syksyn kuluessa ja valmistamaan ihoa tähän uuteen kauteen. Käy myös läpi käyttämäsi tuotteet ja mieti palveleeko ne ihosi tarpeita tällä hetkellä 💗