Sisäänpäin kasvaneet karvat – kutittaa, punoittaa ja ärsyttää!

Karvanpoisto

Monelle on varmasti tuttua karvanpoisto-operaation, kuten höyläämisen, vahaamisen tai sokeroinnin jälkeen ärtynyt ja kutiava tunne iholla. Etenkin jos iho on kuivempaa laatua, saattaa se ärtyä sitäkin herkemmin. Kutiavan ja näppyläisen ihon aiheuttaa karvatupen tukkivat kuolleet ihosolut, jotka saattavat estää uuden karvan tulemisen ihon pintaan.

Karvanpoisto kertojen välissä tulisikin muistaa kuoria ihoa säännöllisesti ja kosteuttaa sitä jokaisen suihkukerran jälkeen, ja tehostaa näitä erityisen kuivilla ihoalueilla. Kuorinnalla ei tietenkään ole tarkoitus hangata ja ärsyttää ihoa, mutta kuivempi ihoalue kannattaa käydä huolella ja hellävaraisesti läpi. Näistä hyvin normaaleista konsteista ja rutiineista voi olla jo suuri apu sisäänkasvaneiden karvojen ehkäisemisessä, sillä kuorinta ja kosteuttaminen auttavat ehkäisemään näitä tukoksia, joista sisäänkasvaneet karvat johtuvat. Voide on hyvä hieroa kunnolla ihoon, jotta se varmasti imeytyy ja hoitavat ainesosat pääsevät tekemään tehtävänsä.

Jos iho on kuivuuteen tapuvainen ja siihen ilmestyy kerta toisensa jälkeen herkästi sisäänkasvaneita karvoja, ihoärsytystä ja näppyjä, kannattaa kokeilla tulehduksia estävien tuotteiden sisällyttämistä ihonhoitoon. Epätoivo saattaa iskeä siinä vaiheessa, kun tuntuu, että vaikka kuinka ihoa kosteuttaisi ja kuorisi rutiininomaisesti, mikään ei riitä. Tällöin kannattaa tutkia, mitä käyttämäsi tuotteet sisältävät ja antavatko ne tarpeeksi tukea ihosi kunnossapitoon.

Karvanpoiston jälkeiseen ihonhoitoon kannattaa kokeilla esimerkiksi rauhoittavia seerumeita tai voiteita, joko paikallisesti käytettynä kuivempiin kohtiin tai halutessa kauttaaltaan koko vartalolle. Aloe Vera, kaurauute, mustaherukka, vitamiinit, piparminttuöljy, teepyyöljy ovat mm. hyviä raaka-aineita, joita kannattaa suosia ulkoisesti rauhoittamaan ihoa ja vähentämään tulehduksia.

Charmonie Spassa karvanpoisto toteutetaan sokeroinnilla, joka on samaan aikaan ihoa kuoriva sekä tehokas ja hellävarainen karvanpoistomenetelmä. Sokeritahna on tehty 100 % luonnollisista ainesosista, eikä sen kehittelyssä ole käytetty eläinkokeita. Sokeritahna on tehty luonnollisesti ja puhtaasti sokerista, vedestä, arabikumista ja sitruunamehusta – sitä voi siis vaikka syödä!

Toivottavasti näistä vinkeistä on apua sinulle! Kivaa viikonloppua♥