Ravintorikas öljy

Kasvoöljyt

Ihonhoidossa öljyt ovat monelle korvaan särähtävä asia, erityisesti kasvojen alueella käytettynä. Monella ajatus öljystä on, että se tukkii kaikki ihohuokoset ja saa ihon rasvoittumaan. 

Öljyt ovat kuitenkin todella monipuolisia. Toki niitä myös löytyy moneen lähtöön, joten kannattaa hieman tarkastella tuotteiden sisältöä ja kysyä apua oikean öljyn valinnassa. Öljyjä on saatavilla kaikille ihotyypeille, joten jokainen  varmasti löytää itselleen sopivimman vaihtoehdon, kunhan tietää mihin tarkoitukseen öljyä on etsimässä. Tässä vaiheessa olisi tietysti hyvä tietää oma ihotyyppi.

Öljyt soveltuvat niin meikinpoistoon, kasvojen hierontaan, lisäämään voiteen sekä naamion ravitsevuutta sekä antamaan iholle välttämättömiä rasvahappoja. Öljyjen ajatellaan kuuluvan ainoastaan kuivan ihon hoitoon, mutta niillä on saatu hyviä tuloksia myös rasvaisen ihon hoidossa. Tässä kohtaa otan esille Ekopharman Karpalo siemenöljyn. Karpalo Siemenöljyllä on ihoa ravitseva, vahvistava ja suojaava vaikutus, se auttaa tasapainottamaan ihon talintuotantoa. Karpalon ja viinirypäleen siemenöljyt ravitsevat ihoa hyvillä rasvahapoillaan.

 

 

Sain juuri viimeviikolla kuulla positiivista palautetta öljyn lisäämisestä ihonhoitorutiineihin. Sen avulla oli huomattu muun muassa miliumien vähentyneen jo lyhyellä käytöllä.

Öljyn käyttö on hyvä aloittaa laittamalla sitä pari tippaa esimerkiksi yövoiteen sekaan, lisäämään hoitotehoa ja katsoa kuinka iho reagoi siihen. Öljyä voi käyttää myös yksinään yövoiteen sijaan. Tärkeää on, että kokeilee mikä tuntuu omalle iholla parhaimmalta. Öljyn käyttöä on siis turha arastella. Rohkeasti vain kokeilemaan, kuinka ne toimivat omalla iholla.

 

 

Iholle jätettävien öljyjen lisäksi on myös olemassa puhdistusöljyjä. Puhdistusöljyt toimivat erinomaisesti käytettynä kaksoispuhdistuksena. Iholle pyöritellään aluksi puhdistusöljy, joka liuottaa iholta rasvaliukoiset epäpuhtaudet, kirkastaa ja antaa iholle happea. Öljyä ei tässä vaiheessa vielä pestä pois, vaan sen päälle pyöritellään puhdistusgeeli -tai vaahto viimeistelemään ihonpuhdistus. Kaksoispuhdistus soveltuu hyvin hormonaalisten epäpuhtauksien ja yleisesti rasvaisen/epäpuhtaan ihon kanssa kamppailijoille syväpuhdistavan ominaisuuden vuoksi. Myös kuivaihoiset voivat nauttia kaksoispuhdistuksen raikkaasta tunteesta, sillä niillä on puhdistuksen lisäksi hoitava koostumus.

Uusi alkanut viikko on hyvä ajankohta aloittaa kokeilemaan ja lisäämään uusia ihonhoito toimenpiteitä. Tarjotaan ihollemme ihanaa vitamiini- ja ravintorikasta hoitoa! ♦