Kurkistus voiteiden saloihin

Yöseerumi

Mitä eroa on yö – ja päivävoiteella?

Kaikilla voiteilla on omat tarkoituksensa niiden koostumuksien, ainesosien sekä käyttötarkoituksien mukaan. Voiteilla voidaan hoitaa, kosteuttaa ja suojata ihoa, sekä antaa sille tärkeitä vitamiineja, rasvahappoja ja antioksidantteja sen mukaan, mitä iho sillä hetkellä tarvitsee voidakseen hyvin.

Jokaiselle ihotyypille on kehitelty omat hoitolinjat, joiden avulla pyritään tukemaan ihon omia toimintamekanismeja hyödyntämällä oikeita raaka-aineita. Rasvaista ihoa voidaan hoitaa käyttämällä öljyttömiä, geelimäisiä ja tasapainottavia voiteita, kun taas herkistyneelle ja kuivalle iholle voidaan käyttää tuhdimpia, suojaavia ja rauhoittavia hoitovoiteita.

Näin myös päivä-ja yövoiteilla on omat hoito tavoitteet, jonka vuoksi ne on tarkoitettu käytettäväksi tiettyyn aikaan vuorokaudesta. Esimerkkinä on voide joka sisältää aurinkosuojan, on tarkoitettu käytettäväksi vain päiväsaikaan, sillä yöllä ihoa ei tarvitse suojata auringolta. Päivävoiteen tulisi myöskin suojata meitä ulkoisilta haittatekijöiltä, pitää iho vastustuskykyisenä ja kosteutettuna koko päivän. Lisäksi aamu lähtee käyntiin ihanasti, kun hoidat ihoa virkistävillä ja energisoivilla tuotteilla. Kokeile vaikka!

Myös iholla on oma vuorokausirytminsä ja tämäkin on hyvä ottaa huomioon tuotteita valitessa. Aamulla iho valmistautuu suojaamaan meitä ulkoisilta koetuksilta, jolloin aktiiviaineet eivät pääse läpäisemään ihoa täysin. Tämän vuoksi iholle kannattaa antaa suojaa ja kosteutta, jotta se pysyy hyvinvoivana ja vastustuskykyisenä. Päivällä iho kuitenkin altistuu ilmansaasteille, uv-säteilylle, tuulelle ja monelle muulle rasitukselle.

Iltaisin tulisi aina poistaa meikki viimeistään ennen nukkumaanmenoa. Silloin iho on paljon vastaanottavaisempi raaka-aineille, sillä sen läpäisevyys ja suojamekanismi ovat alimmillaan. Yö on iholle uudistumisen aikaa, koska se on öisin voimakkaimmillaan. Silloin on hyvä käyttää rauhoittavia, vahvistavia sekä uusiutumista tukevia tuotteita. Antioksidantteja, peptidejä, rasvahappoja… niistä iho nauttii erityisesti öisin. Yökäyttöön voiteiden lisäksi löytyy ihania yöseerumeita sekä kasvoöljyjä, joiden rauhoittavat tuoksut saavat aikaiseksi kauniita yöunia.

Tiivistettynä:

Aamulla/päivällä iho kaipaa: suojaa, energiaa ja kosteutta
Illalla/yöllä iho kaipaa: rauhaa, uudistusta ja ravitsemusta

On olemassa myös monia voiteita, jotka on tarkoitettu käytettäväksi vuorokaudenympäri. Näitä voi hyvin käyttää, kun haluaa päästä ihonhoidossa mahdollisimman vähillä purnukoilla tai iholla ei esiinny sen kummempia haasteita. 24h voiteen tueksi kannattaa ottaa päivittäiseen tai vaikka kuuriluontoiseen käyttöön ihon tarpeen mukainen seerumi ja/tai öljy, joita voidaan levittää iholle lisäämään ravitsevuutta, kosteutta ja hoitoa. Aina ei siis tarvitse käyttää erikseen yö-ja päivävoidetta. Tässäkin kannattaa aina kuulostella ihon tarpeita ja kuntoa.

♥: Tiia