Ihon pintakuivuus

Charmonie Spa

Kun ihon pinta tuntuu kireältä, joustamattomalta ja kuivalta, sen kosteuspitoisuus on epidermaalisesti alentunut. Tämä tarkoittaa, että ihosta puuttuu kosteutta ja on sillä hetkellä pintakuiva. Pintakuivuus ei ole ihotyyppi, vaan se on ihon sen hetkinen tila. Suomessa ihon pinnan kuivuminen on yleistä eri vuodenaikojen aiheuttamien lämpötilavaihteluiden vuoksi. Ja niinkuin ihon kuntoon yleensäkin, vaikuttaa myös pintakuivuuteen ihon hoitotavat, käytössä olevat tuotteet, elämäntilanne sekä elintavat.

Ihon pinta uusiutuu jatkuvasti, koko kerros uusiutuu noin neljässä viikossa, jolloin keratiini hilseilee pois. Ihon päällimmäisen kerroksen tehtävä on muodostaa läpäisyeste mikrobeja ja kemikaaleja vastaan, estää vettä haihtumasta ihon läpi sekä suojata alla olevia kudoksia. Jos tämä läpäisyeste on vaurioitunut, pääsevät myös haitalliset aineet helpommin ihon läpi ja voivat aiheuttaa lisää epätasapainoa ja ongelmia iholle.

Kun ihon pinnan huomaa kuivuneen, kannattaa varmistaa, että käytössä on ihon kosteuspitoisuutta lisääviä tuotteita sekä miedosti pesevät puhdistustuotteet. Monesti juurikin kasvojen pesutuotteissa tehdään vääriä valintoja, eikä oikein tiedetä miten omaa ihoa kannattaisi puhdistaa. Pintakuivuus saattaa tuoda pientä näppyä ihon pinnalle ja usein tässä kohtaa tehdäänkin se virhe, että ihoa aletaan puhdistamaan turhan voimakkaasti, jolloin aiheutetaan vain enemmän hallaa. Jos puhdistustuote on väärä, on ihon hoitaminen aloitettu väärin jo heti ensikättelyssä. Mielssä saattaa käydä, ettei puhdistustuotteella ole niinkään väliä ihon kuntoon, sillä se huuhdotaan pois, mutta kasvojen puhdistus on ensimmäinen vaihe ihon hoidossa. Sillä on siis paljonkin väliä ja tässä kannattaa olla tarkkana.

Serum repulpant

Sekaihoa, jossa pintakuivuutta esiintyy usein, on tärkeä tasapainottaa huolellisella, mutta kuitenkin hellävaraisella puhdistuksella sekä tasapainottavilla ja kosteuttavilla hoito tuotteilla. Pintakuivassa sekaihossa usein t-alue on rasvoittuvampi ja poskien alueet kuivemmat. Tällöin voi ottaa käyttöön sekä kosteuttavia, että tasapainottavia tuotteita ja niitä yhdistelemällä luoda paras hoitokokonaisuus. Kokeilemalla ja vaihtelemalla tuotteita ihon kunnon sekä vuodenajan mukaan, selviää, mitkä toimivat juuri sinun iholle parhaiten.

Eriyisen hyviä tuotteita pintakuivuuden hoitoon ovat erilaiset kosteuttavat seerumit ja kasvovedet. Niiden koostumuksen ansiosta, ihoon imeytyy kosteutta välittömästi. Seerumin voi ottaa käyttöön kuuriluontoisesti tai halutessa käyttää päivittäin, riippuen ihon tilasta. Kasvovettä tulisi käyttää aamuin illoin ihon puhdistuksen yhteydessä.

Energistä alkanutta viikkoa ♥