Kesän jäljet kasvoilla

Oletko saanut nauttia auringosta ja lämmöstä tänä kesänä? Suomessa hellettä ei juuri ole piisannut, mutta kenties olet lomaillut jossain kauniissa ja kuumassa ympäristössä.

Vietettyjen kesälomien jälkeen on aika taas kurkistaa ihon kuntoa. Arki koittaa ja töihin/kouluun paluu sen myötä. Kesälomalla on ehkä tullut vietettyä useampi meikitön päivä, joten ihon kuntoa ei välttämättä ole tullut katseltua peilistä sen tarkemmin. Arkiaamuina tulee kuitenkin yleensä sipaistua meikkiä ennen töihin lähtöä ja tällöin huomio kiinnittyy enemmän myös ihon kuntoon. Meikkivoide saattaa rullautua iholla, puuteri jämähtää kuiviin kohtiin, muutama epäpuhtaus on saattanut ilmestyä kasvoille ja auringosta nauttineiden posket hieman punoittaa.

Vielä on kesää jäljellä, mutta selkeästi huomaa jo syksyn tuoksun tulevan. Tätä silmällä pitäen on hyvä alkaa valmistaa ihoa viileneviin iltoihin ja hoitaa kesän tuomat – ei niin halutut jäljet.

Kohtuullisesti nautittuna aurinko tekee meille hyvää mm. kerryttää D-vitamiini varastoja, hillitsee bakteerien lisääntymistä iholla ja helpottaa joitakin ihotautien oireita. Ja sitten on myös paljon niitä haitallisia vaikutuksia, joista moni onkin jo varmasti tietoinen.

Kevätaurinko saa monen kasvoille ilmestymään pigmenttimuutoksia muun muassa pieniä ruskeita, auringossa tummenevia pisamia. Pisamat tuovat kesällä ilmeeseen ihanaa päivetystä ja luonnollisuutta, mutta joskus ne saattavat häiritä kantajaansa. Nämä ovat yleisiä erityisesti punatukkaisilla.

Joskus pigmenttimuutosten syntyä pystytään hillitsemään ottamalla suojaava voide käyttöön tarpeeksi ajoissa, mieluiten jo keväällä. Näin saatat ehkäistä muutosten ilmentymistä. Pigmenttimuutokset voivat kuitenkin olla hieman isompia, kuin pisamat ja näitä merkkejä ovat esimerkiksi yleiset pigmenttiläiskät. Pigmenttiläiskät ovat usein niitä ei haluttuja merkkejä auringosta, etenkin jos ne ilmestyvät kasvojen alueelle. Jos tiedät olevasi taipuvainen pigmenttiläiskille, olisi hyvä ottaa käyttöön tuotteet, jotka hillitsevät pigmentin (melaniinin) tuotantoa.

Luonnonkosmetiikan aurinkosuoja

Ihoa kannattaa kuoria säännöllisesti ja hellävaraisesti ihotyypistä riippuen noin 2-4 kertaa kuukaudessa.Myös couperosan punoitus saattaa olla voimakkaampaa auringon oton jäljiltä, joten jos kasvoillasi esiintyy voimakkaasti couperosaa, kannattaa ottaa käyttöön voidemainen kuorinta. Mietoja hedelmähappoja sisältävät kuorinnat ovat tehokkaasti kirkastavia, hoitavia ja ihon väriä tasoittavia, joten nämä ovat hyvä valinta, kun halutaan saada iho palautettua mahdollisimman tasaisen väriseksi. Kuorinnan lisäksi anna runsaasti kosteutta ja tasapainoa iholle. Jo ilmestyneitä pigmenttiläiskiä ja aurinkovaurioita voit lisäksi hoitaa tuotteilla, jotka sisältävät ihoa vaalentavia ainesosia, antioksidantteja ja hyviä rasvahappoja. Hieman vaalentavia raaka-aineita ovat muun muassa persilja ja sitruuna.

Ota vinkit talteen, tee ihonhoidosta taas nautinnollinen rutiini ja nauti kuulaan tasaisesta ihosta!