Kannattaako ihon kuivaharjaus?

Taas on se aika vuodesta, kun kevään detox on kaikkien korvilla ja voidaan alkaa haaveilemaan tulevista lämpimistä ilmoista, ihanaa! Vaikkakin tällä hetkellä lunta tupruttaa kevyesti taivaalta, niin silti tietää kevään olevan käynnissä ja lumen vielä kuuluvan asiaan :).

Kuinka usein sitä tulee hoidettua vartalon ihoa ajatellen, että se on osa meidän koko hyvinvointia ja sillä voisi olla muitakin vaikutuksia meidän hyvinvointiin, kuin vain kaunistautumisen kannalta? Urheilu, kehonhuolto ja ravinto ovat meille tuttuja asioita, kun puhutaan hyvinvoinnista, mutta ihonhoitoa usein ajatellaan vain kauneuden ja ulkonäön kannalta. Tässä on ehkäpä yksi syy siihen, minkä vuoksi miehet ovat mieltäneet tämän vain naisten jutuksi. Tässä ollaan kyllä menty eteenpäin ja on alettu tiedostamaan meidän ihon toimintoja hieman kokonaisvaltaisemmin. Sehän on kuitenkin meidän suurin elimemme ja siitä on pidettävä huolta, ihan kaikkien!

Voiko detoxia edes tehdä ulkoisesti? Kyllä voi! Tai ainakin sitä voi tehostaa ottamalla myös ulkoiset konstit käyttöön. Minulla on sinulle yksi vinkki ulkoisesti tehtyyn detoxiin, nimittäin kuivaharjaus! Kuivaharjaa säännöllisesti koko vartalon iho ja anna pintaverenkierrolle vauhtia. Etenkin talven jälkeen iho on pölisevän kuiva ja näyttää samean harmahtavalta, joten myös kuorinta on tarpeen. Kuivaharjaus tekee ihosta pehmeän, kirkastaa ja parantaa sen väriä. Kuivaharjaus on helppo ja yksinkertainen ihonhoitokonsti, jolla on monta hyvää vaikutusta meidän koko kehoon. Kuivaharjaus nimittäin tehostaa ihon pinta- ja hiusverenkiertoa, antaa aineenvaihdunnalle kyytiä, jolloin kuona-aineet lähtevät liikkumaan ja tällöin tapahtuu sitä detoxia.  Samalla ihon pintasolukko kuoriutuu ja kaikki hoitotuotteet pääsevät vaikuttamaan taas entistä tehokkaammin ihonhoitoa ajatellen. Nesteiselle, turvonneelle ololle kuivaharjaus tekee erityisen hyvää. Myös verenkierron ollessa heikohko, tällä konstilla saat totisesti vilkastutettua sitä.

Koko kropan huolelliseen kuivaharjaukseen menee aikaa noin 15 minuuttia, mutta kiireisimpinä hetkinä sen voi tehdä vaikkapa 5 minuutissa. Kun kuivaharjauksen tekee heti aamusta, se herättelee koko kropan ja tekee olosta virkistyneemmän. Kuivaharjauksen jälkeen on hyvää pestä tai ainakin pyyhkäistä irronnut ihosolukko ennen, kuin levittää hoitotuotteet. Iho kannattaa kosteuttaa ja rauhoittaa huolellisesti tämän jälkeen. Detox-mielessä kuivaharjauksen tueksi toimii loistavasti aktivoivat ja aineenvaihdunnan vilkastumista tukevat hoitotuotteet.

Kuivaharjaukseen suosittelen tietysti luonnonmateriaaleista valmistettuja välineitä. Bambu, luffa, pellava sekä kasvikuidut ovat loistavia tähän tarkoitukseen. Kuivaharjaus ei saa olla liian rajua, eikä sen kuulu sattua. Jos ihosi on todella herkkä tai rikkoutunut, suosittelen käyttämään mahdollisimman pehmeää kinnasta tai pehmeämpää pyyhettä. Kokeile vaikkapa jo heti tänään ja yritä tehdä siitä säännöllinen rutiini! 

Leppoisaa sunnuntaita <3

Terkuin Tiia