Vieraileva tähti esittää: mun ihon tarina

30.10.20

Heippa Charmonie Span seuraajat!

Ruudun toisella puolella kirjoittaa yhdeksäsluokkalainen naisen alku, jonka sydäntä lähellä on ihonhoito ja erityisesti luonnonkosmetiikka. Kysyin Tiialta kevään lopussa, ottaisiko hän Charmonieen tettiläisiä eli yhdeksäsluokkalaisia työhöntutustumaan. Ihana Tiia päätti ottaa minut tänne TET-jakson ajaksi eli siis kahdeksi viikoksi auttelemaan hommissa. Ja tässä nyt kirjoitan tätä tekstiä teille! Ensinnäkin haluan sanoa kiitos Tiia kaikesta, tämä merkitsee ihan todella paljon minulle, että sain tulla jokaisen ihonhoidosta ja luonnonkosmetiikasta kiinnostuneen unelmien työpaikalle. Nämä kaksi viikkoa ovat olleet todella opettavaisia ja nostaneet vielä enemmän omaa kiinnostusta ihonhoitoon. Olen päässyt esimerkiksi tekemään blogijuttuja ja paperihommia, siivoilemaan/järjestelemään ja tekemään hankintoja.

Oma polkuni ihonhoidon parissa alkoi nelosluokalla, kun murrosiän myötä ihooni alkoi muodostumaan epäpuhtauksia. Olin todella ahdistunut ja epävarma itsestäni. Suoraan sanoen minua inhotti katsoa itseäni peilistä. Ensimmäiset ihonhoitotuotteeni olivat Lumenelta; geeli, kasvovesi ja kasvovoide. Tuotteet eivät kuitenkaan olleet match ihoni kanssa ja ihoni meni vain huonompaan kuntoon. Aluksi ongelma keskittyi nenään, kulmien väliin, suun ympärille, leukaan ja leukalinjaan, eli näpyt olivat hormonaalisia. Myös selässä ja dekolteella oli ja on vielä edelleen epäpuhtauksia. Tuosta ajasta jäi paljon arpia, kun räpläsin ihoa vähän väliä. On siis ihan tosi asia, ettei finnejä saisi puristella. Sain ensimmäiset luonnonkosmetiikan tuotteeni (Laveraa) aika pian mummeliltani. Nuo tuotteet olivat auttaneet tätini epäpuhtaaseen ihoon, mutta minulla ne eivät toimineet, enkä muutenkaan tykännyt kyseisistä tuotteista. Olin ihan rikki, kun tuntui ettei mikään auta. Käytin niiden jälkeen sekalaisia tuotteita, jotka eivät tietysti auttaneet. Ehkä muutama vuosi sitten äitini tutustui luonnonkosmetiikkaan ja löysi hyvältä kuulostavia tuotteita. Otin tuotteet heti testiin, ja saatoin havaita ihon paranemista. Vielä ei kuitenkaan ollut läpimurto ihonhoitogeimissäni, mutta ongelma-alueet olivat enää nenä, suunympärys, leuka ja leukalinja. Siitä alkoi kuitenkin luonnonkosmetiikka hulluuteni (kyllä!).

2019 vuoden alussa käytin Basiron-nimistä lääkevoidetta yhden putilon verran. Se paransi jo syntyneet finnit nopeammin, mutta ei lopulta tuonut apua. Se vain kuivatti jo ennestään pintakuivaa ihoani. Varsinkin suihkun jälkeen ihoni hilseili/halkeili ihan älyttömästi. Asiaa ei tainnut auttaa myöskään liian voimakas puhdistustuote ja muutenkin vähäisempi kosteuttaminen. 2019 vuonna ihoni kunto vaihteli paljon, alkuvuodesta iho oli suhteellisen hyvässä kunnossa, mutta kesällä tilanne räjähti käsiin ja ihoni oli huonoimmassa kunnossa ikinä. En tiedä, mikä puhkaisi ihon niin huonoon kuntoon enkä edes ajatellut asiaa tuolloin. Tätä kesti muutamia kuukausia, ennen kuin iho alkoi rauhoittumaan. 2019 lopussa laitoin ensimmäistä kertaa Tiialle viestiä ja kysyin neuvoa tilanteeseeni. Tiia tsekkasi tuotteeni ja neuvoi eteenpäin. Iho oli ihan ok kunnossa.

Karanteenin alussa aloitin Epiduo-nimisen lääkevoiteen, jota käytin kesän loppuun. Iho alkoi paranemaan! Mylläsin myös koko tuoterepertuaarini ja vaihdoin kaikki tuotteet öljyä lukuunottamatta. Kävin myös syyskuun alussa Tiialla ensimmäisessä kasvohoidossani ikinä! Tällä hetkellä iho näyttää hyvältä ja epäpuhtauksia tulee harvemmin. Nekin epäpuhtaudet ovat usein hormonaalisia. Ongelma-alueita ovat enää posket ja leuka joskus. Iho on myös kirkkaampi ja arvet vaalentuneet. Nykyään olen sinut ihoni kanssa, ja pystyn kulkemaan pää pystyssä. Aiempi epävarmuus on muuttunut intohimoksi.

Uskon, että ratkaisevia tekijöitä ihoni paranemisessa on ollut

  • itsensä hyväksyminen ja rakastaminen
  • antaa ihon olla rauhassa eikä stressaa siitä
  • oikeanlaiset (luonnonkosmetiikan) tuotteet ja KOSTEUTTAMINEN
  • oman jutun löytäminen, siis ylipäätään elämässä
  • hormonitoiminta tasoittunut –>> ei myöskään tee mieli koko ajan kaikkea epäterveellistä

Vuosi 2020 on ollut ihonhoitogeimini läpimurtovuosi. Olen kamppaillut oman ihoni kanssa 5 vuotta ja vihdoin työ tuottaa hedelmää. Olen hullaantunut luonnonkosmetiikkaan vielä enemmän, iho voi hyvin ja ihonhoito on suuri intohimoni. Olen hoitanut ihoa niin ulkoisesti että sisäisesti.

Haluan sanoa iho-ongelmista (erityisesti aknesta, kun olen itsekin siitä kärsinyt) kärsiville, että sinun pitää uskoa itseesi ja olla kärsivällinen. Iho-ongelmat eivät määritä sinua millään tavalla eikä sinun tarvitse piiloutua vaatteiden alle. Jokaisella on omat epävarmuutensa etkä sinä ole yksin. Sinä riität just sellaisena kuin olet ja muilla ei ole oikeutta määritellä sinua! So love yourself & do your thang♥

Haluan jakaa teille vielä muutaman voimalauseen:

″Beauty has nothing to do with looks. It’s how you are as a person and how you make others feel about themselves.″

″Reminder: Acne or other skin problems don’t make you ugly.″

″Selfcare is giving the world the best of you, instead of what’s left of you.″