Take care of yourself

Take care of yourself

Rauhallinen, rentouttava ja sopivasti tuntuva hieronta on lähes jokaisen mielestä mieluista ja ihanaa. Jotta hieronnasta pääsee nauttimaan, on tärkeä valita itselle mieluisa hierontamuoto sekä keskustella hierojan kanssa minkälaisesta hieronnasta juuri sinä nautit. Onko se hellävaraista sivelyä, hieman voimakkaampaa hierontaa vai jotain siltä väliltä. Hierontaa on olemassa monenlaista; on muun muassa urheiluhierontaa, klassista hierontaa sekä kylpylässä ja kauneushoitolassa tehtyjä hierontoja. Näistä esimerkkinä ihanaakin ihanampi kuumakivihieronta sekä lisäksi erilaiset vartalohoidot, joissa hieronta on osa hoidon kulkua. Vartalohoidoissa vaikutetaan yleensä myös vartalonihon hoitamiseen. Tehdään erilaisia kuorintoja, käytetään tehotuotteita, joiden vaikutus tehostuu kehoa hierottaessa.

Hieronta on vanha parannuskeino. Kiinassa hierontaa on pidetty yhtenä tärkeänä hoitomuotona akupunktuurin ja yrttilääkinnän ohella. Hierontaa on käytetty sekä käytetään hoito- ja rentoutusmenetelmänä. Eikä ihmekkää sillä hieronnalla on monia hyviä vaikutuksia. Hieronnan aikana hoidettavalla alueella verenkierto vilkastuu ja iho lämpenee, jonka seurauksena kudosten aineenvaihdunta nopeutuu ja kuona-aineiden poistuminen elimistöstä tehostuu. Aika tehokasta eikö vain? Säännöllisellä hieronnalla voidaan saada siis ihmeitä aikaan ja hienoja tuloksia.

Urheilun tukena hierontaa suositellaan säännöllisesti, sillä hieronnan myötä lihaskudos saa enemmän happea ja sen toimintakyky paranee sekä saadaan vähennettyä ja pehmennettyä lihasjännityksiä. Hierontaa kannattaa tehdä säännöllisesti myöskin sen ennaltaehkäisevän vaikutuksen vuoksi. Usein hierojalle mennään vasta, kun jokin paikka on jo kipeä tai rasittunut. Se on ihan ymmärrettävää, sillä usein kiireiden keskellä unohdamme ylläpitävän ja ennaltaehkäisevän hoitamisen sekä rentoutumisen ja muistamme sen vasta, kun jotain kehomme osaa kolottaa. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan!

 

 

Hieronta on myös taivaallinen tapa käydä rentoutumassa, nauttimassa olosta sekä ottamalla aikaa itselleen. Vaikka vain puolisen tuntia. Se tekee ihmeitä...<3

Charmonie Spa:ssa on tarjolla sekä klassista hierontaa, että erilaisia vartalohoitoja, joissa hieronta on suuressa osassa. 

Tervetuloa hemmottelemaan & hoitamaan itseäsi sekä vain rauhoittumaan hetkeen.