Miten ihoa kannattaa hoitaa urheilun yhteydessä?

Tämä kysymys pyörii varmasti monella treenaajalla mielessä ~ kuinka ihoa kuuluisi todella hoitaa ennen ja jälkeen treeniä. Kannattaako meikit naamassa treenata ja kuinka kasvojen pesu tulisi suorittaa.

Niinkuin moneen muuhunkaan asiaan, myöskään tähän ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeeta tapaa. Tämä riippuu usein siitä, minkälaista urheilua olemme tekemässä ja kuinka nopeasti peseytyy treenin jälkeen ja mihin aikaani päivästä treenin tekee. Yksi asia on kuitenkin aina varma – Ihanteellisinta olisi aina treenata ilman meikkiä.

Jos treenimuoto on rauhallinen, lempeä ja tiedät, ettet tule juurikaan hikoilemaan kasvoista, ei meikkien pesu ole välttämätöntä ennen. Mutta, jos kyseessä on hikitreeni ja tiedät, että tulet todennäköisemmin hikoilemaan, on suositeltavaa tehdä se ilman meikkiä ja antaa ihon hikoilla ja hengittää vapaasti.

Tarvitseeko sitten joka päivä raahata kaikkia ihonhoitotuotteita treenikassissa mukana? Ei tarvise, tähän riittää oikein hyvin yksinkertainen rutiini. Treenikassin luottokaveriksi sopii täydellisesti kasvovesi tai misellivesi, vanulaput ja esimerkiksi jokin matkakokoinen kosteusvoide.

Misellivesi pesee meikit kasvoilta ennen treeniä ja toimii loistavasti myös ihon puhdistajana treenin jälkeenkin. Misellivettä voi käyttää kasvoveden tapaan, jolloin kasvovesi ei ole pakollinen tämän kanssa. Kun meikit poistetaan misellivedellä, ei ihoa tarvitse pestä erikseen vedellä tämän jälkeen.

Kasvovesi vie iholta myös kevyehkön meikin tai ainakin suurimman osan, mutta se sopii erityisesti treenin jälkeen viemään iholta hien pois ja freesaa kivasti hikoilun jälkeen. Kasvovesi on siis täydellinen valinta erityisesti silloin, kun treenataan ilman mekkiä, mutta kasvot halutaan pyyhkäistä treenin jälkeen.

Jos tiedät meneväsi heti tai ainakin mahdollisimman pian treenin jälkeen suihkuun, ei välissä tarvitse pyyhkiä ihoa. Suihkun jälkeen tietenkin normaalit hoitorutiinit ~ kasvovesi sekä jokin muu kosteustuote ja kotiin päästyäsi voit vielä tehdä täydennystä, mikäli sille on vielä tarvetta.

  •  Aamutreeni ilman meikkiä: treeni => suihku => normaalit ihonhoito rutiinit
  • Työpäivän jälkeinen hikitreeni meikit kasvoilla: miselli- tai kasvovesi, pieni määrä kosteusvoidetta/ seerumia => treeni => suihku => normaalit ihonhoito rutiinit

Kumpaankin näistä lisätään treenin jälkeinen kasvojen pyyhintä, mikäli et siis mene heti suihkuun. Ennen treeniä ja treenin jälkeen kasvojen pyyhkimisen jälkeen voit lisätä erikseen vielä pienen määrän voidetta tai seerumia, jotta iho ei pääse kuivumaan.

Jos meikkien pyyhkiminen ennen treeniä on huolimaton, kannattaa treenin jälkeen suihkun yhteydessä puhdistaa iho vielä hellävaraisella puhdistustuotteella, jotta meikit ovat varmasti lähteneet iholta yötä vasten.

Mukavia treenihetkiä!

<3 Tiia