Miesten ihonhoito

Isänpäivän kunniaksi ajattelin kirjoittaa muutaman sanasen miesten ihonhoidosta.
Usein multa kysytään, että käykö miehet hoidattamassa itseään. Vastaukseni tähän on, kyllä!! Ja se on ihan mahtavaa. Oon vuosien varrella huomannut, että siitä on tullut kokoajan yleisempää, ja vähitellen päästään irti vanhahkonaikaisesta ajatuksesta, että ihonhoito ja hemmottelu kuuluisi vain naisille. Ihonhoito ja hemmotteluhan kuuluu ihan kaikille, eikä katso sukupuolta lainkaan.
Kaikilla meillä on iho. Miehillä hieman erityyppinen, kuin naisilla, mutta iho ja suurin elin kuitenkin, joka tarvitsee hoivaa ja huolenpitoa. Miesten iholla esiintyy omanlaisia haasteita, jotka liittyy mm. paksuhkoon ihon rakenteeseen, voimakkaampaan talineritykseen, parranajoon liittyvät herkistymiset sekä miesten hormonitoimintaan. Miehillä usein myös tuppaa unohtumaan hoitotuotteiden käyttö, mutta sen sijaan muistetaan ehkä liikaakin pestä ihoa shampoilla ja saippuoilla suihkun yhteydessä. Parranajo toistuvasti tehtynä saa helposti ihon ärtymään. Siitä voi seurata karvatupen tulehduksia usein leuan ja kaulan alueelle, sekä herkistymisestä johtuvaa pientä näppyä sekä punoitusta. Parranajon yhteyteen olisikin tärkeä käyttää siihen tarkoitettuja tuotteita, voidetta sekä after shaven kaltaisia tuotteita. Tärkeää olisi rauhoittaa, kosteuttaa ja tasapainottaa.
Mikäli et miehenä ole kovin innostunut läträämään erilaisia ihonhoitotuotteita, niin nou hätä. Erittäin simppelit rutiinit riittää. Niihin suosittelisin:
* joka iltainen mieto puhdistus (mielellään jollain muulla kuin shampoolla tai saippualla)
* ihonhoitosuihke! Niin helppo, että tästä on vaikea luistaa. Muutama suihkaus kasvoille.
* jokin muu kosteustuote, kuten seerumi tai voide. Yksikin purnukka tähän tarkoitukseen riittää.
That’s it, tämän kummempia ei tarvita. Vartalon iho on tietysti myös yhtä tärkeä ja esimerkiksi hoitosuihke on siihen täydellinen. Näiden lisäksi on hyvä käydä kasvohoidossa, edes pari kertaa vuodessa, jossa iho hoidetaan perusteellisemmin; kuoritaan, puhdistetaan ja ravitaan tarpeen mukaan.
Moni mies yllättyy, kuinka hyvältä kasvohoito tuntuukaan ja sen jälkeen ovatkin jo koukussa…ja hyvä niin<3