Hiuspohjan hyvinvointi

ekopharma hiuspohjaseerumi

Monesti shampoo valitaan sen mukaan onko hius värjätty, kuiva, pörröinen tai jotakin muuta siltä väliltä. Shampoon valinnassa usein unohdetaan miettiä, kuinka päänahka voi. Päänahka on kuitenkin ihoa siinä, missä muukin iho, joka joutuu usein koville ja sitä tulisi hoitaa huolellisesti. Koska hiusten hyvinvointi lähtee hiuspohjasta, kannattaa ensisijaisesti shampoon valinnassa huomioida sen kunto. Vasta, kun hiuspohja voi hyvin, voivat hiuksetkin hyvin.

Kuivalle päänahalle kannattaa valita hellästi pesevä sekä kosteuttava ja ravitseva shampoo. Niinkuin muutakin kehomme ihoa, myös päänahkaa tulisi kuoria säännöllisesti. Erilaisia kuorintoja ja naamioita löytyy monelta jo oman keittiön kaappien antimista, joten kannattaa kokeilla mitä tehoja sieltä saakaan irti ja ehdottomasti hyödyntää niitä! DIY hoitojen lisäksi myös useilta tuotesarjoilta löytyy jo valmiita tuotteita erilaisiin hiuspohjan ongelmiin. Tässäkin asiassa kannattaa olla tarkkana ainesosaluettelon kanssa, jotta aidot raaka-aineet pääsevät tekemään taikojaan. Siispä kannattaa suosia luonnonkosmetiikan tuotteita jotka sisältävät aidosti hoitavia raaka-aineita ilman silikoneja, parabeeneja tai keinotekoisia ainesosia.

Hiuspohjaa hoitaessa voi miettiä samoja hoitoperiaatteita, kuin yleensäkin ihoa hoidettaessa. Rasvainen hiuspohja tulee pestä huolellisesti puhtaaksi, jotta liika tali saadaan puhdistettua karvatupesta ja hius pääsee vapaasti kasvamaan. Kuitenkin täytyy muistaa, ettei ihon omaa suojakalvoa vaurioiteta liiallisella pesulla, joten käsittele hiuspohjaa hellävaroen, sillä hiuspohjan oma tali on hyväksi iholle sopivassa määrin. Shampoo olisi hyvä olla kosteuttava ja jokapäiväiseen käyttöön sopiva, mikäli hiuspohjaa tulee pestyä päivittäin. Jos hiuksia pestään päivittäin liian voimakkaalla pesutuotteella, hiuspohjan oma suojakalvo heikkenee ja saattaa aiheuttaa enemmän rasvoittumista. Kuitenkin pari kertaa viikossa hiukset voi ja kannattaa pestä puhdistavalla shampoolla, jotta ylimääräinen rasva saadaan huuhdottua pois puhtaaksi asti. Lisäksi rasvaiseen päänahkaan on hyvä kokeilla vuoroin puhdistavia savinaamioita ja kosteuttampia versioita. Balanssin hakeminen on hyvä muistaa myös hiuspohjan hoidossa.

Ekopharma on kehitellyt mainioita ja laadukkaita hiuspohjan seerumeita, jotka on tarkoitettu kuuriluontoiseen käyttöön erilaisiin hiuspohjan ongelmiin tai kun halutaa hieman boostia hiusten hyvinvointiin. Seerumit ovat siitä todella tehokkaita, kun ne jätetään vaikuttamaan hiuspohjaan ilman niiden pois pesemistä. Seerumeilla voidaan rauhoittaa, hoitaa, kosteuttaa sekä aktivoida hiustenkasvua, tasapainottaa ja virkistää.

Tietysti hiusten latvaa täytyy myös muistaa hoitaa! Jotta ne säilyy terveenä sekä näyttää hyvältä, kannattaa ottaa käyttöön erilaisia hoitotuotteita, kuten poishuuhdeltavia sekä jätettäviä hoitoaineita, latvasuojia, öljyjä jne. Valikoima on laaja, joten ei muutakuin kokeilemaan ja löytämään omat suosikit! Jospa siis shampoon valitsisi päänahan kunnon mukaan ja annettaisiin ihanien hoitotuotteiden suojata hiusten pituutta…

Hiuspohjan kuorintaan voi kotioloissa sekoitella esimerkiksi kahvinpuruja, suolaa, sokeria ja kookosöljyä, Naamioon voit käyttää esimerkiksi hunajaa, avokadoa, kananmunia, kookos- ja oliiviöljyä sekä savea. Vain mielikuvitus on rajana näissä DIY sekoituksissa :).

Kaunista viikkoa. ♥: Tiia